WELKOM INFO ZANGSCHOOL MUZIEK VOOR DE KLEINTJES MAARTJE VENHORST BAND FOTO'S LINKS CONTACT
Maartje
Dat Maartje Epema, geboren in Amsterdam op 21 april 1974, muzikant zou worden mag nauwelijks een verrassing heten. Hoe kon het ook anders, met een familie waarbij iedereen een instrument bespeelt en met een opa als fluitist en een tante als schoolmusicus en ontwikkelaar van verscheidene onderwijs muziekprojecten.

Op 9-jarige leeftijd kreeg Maartje haar eerste lessen op viool en toen zij 13 was speelde ze al in een internationaal jeugdorkest. Op de middelbare school zong zij tijdens een schoolcabaret het lied, "meisjes van dertien" van Paul van Vliet voor een volle, enthousiaste schouwburg. Op dat moment is de echte liefde voor het zingen geboren.

Tijdens haar middelbare schoolopleiding deed Maartje auditie voor de vooropleiding van het Arnhems conservatorium voor viool en werd toegelaten. Dat haar hart niet volledig bij de viool lag werd duidelijk toen Maartje ervoor koos om iets algemeens te gaan doen. Het werd de pabo te Nijmegen. Het bleef onrustig. Na twee jaar pabo Nijmegen verruilde Maartje deze voor de pabo in Amsterdam en sloot deze af met een specialisatie voor het jonge kind.
 
Volgende